Изберете страница

Как да изберем фирма за снегопочистване в София?

ное. 25, 2020

Зимата може да бъде прелестно красива, но и опасна, особено в градска среда. Снегът и поледиците са причина за неочаквани и неприятни инциденти, болезнени травми, объркани планове и посещения в болнични заведения, които обаче лесно могат да бъдат избегнати с едно прецизно взето решение. А то се състои в това да потърсите добра и коректна фирма за снегопочистване в София, която да се погрижи с внимание и професионализъм за инфраструктура около дома или офиса Ви.

Настоящото законодателство урежда задължението на гражданите и юридическите лица да предприемат действия по снегопочистване в прилежащите на сградата площи и тротоари. Това задължение, което е жизненоважно, за да се осигури сигурна и безопасна среда през зимата, носи след себе си неудобството от допълнителни усилия и време, съставяне на графици и трудоемка работа. Всичко това може да бъде избегнато, като си осигурите спокойствието да използвате професионални услуги по снегопочистване в София.

Професионално снегопочистване в София

Когато избирате на коя компания да се доверите, следва да съобразите няколко обстоятелства – какви услуги предлага фирмата, с каква техника разполага и какви препарати за обезледяване използва.

Съществува ръчно и машинно снегопочистване, като в първия вариант екипи професионалисти извършват обработката на площите, докато във втория се използва специализирана техника. На коя опция ще се спрете зависи от площта и характера на терена, който желаете да бъде почистен – пространство пред входа на блока, частен дом, магазин, обществена или частна бизнес сграда, алея, тротоар или улица, паркинг, гараж и т.н.

При ръчно почистване екипът трябва да разполага с гребла за сняг, ледоразбивачи и ръчни песъкари. Ако считате, че се нуждаете от машинно снегопочистване, уверете се, че техниката на компанията е нова и специализирана – фирмата следва да разполага със самосвал за извозване на снега, бобкат за преместването на големи количества сняг, камион-снегорин с песъкар или роторен снегорин.

За обезледяване се използва както пясък, така и специални препарати, които трябва да са безопасни, ефективни и екологично щадящи.