Изберете страница

Кои са най-подходящите саксийни цветя за офиса?

ное. 17, 2020

Различни изследвания сочат, че съвременният човек прекарва близо 1/3 от деня си в офиса. Приветливата обстановка е едно от условията това време да бъде ползотворно, но и приятно, а това лесно се постига с подходящ избор на саксийни цветя за офиса. Доказаните от учените преимущества на наличието на цветя и растения в офисните площи са безкрайни – те намаляват значително стреса, подобряват работоспособността, тъй като осигуряват свеж, но и здравословен въздух, носят уникална корпоративна идентичност и така влияят положително и на развитието на бизнеса.

Но как да подберете подходящи саксийни цветя за офиса? Има няколко лесни стъпки, които да следвате – преценете колко светлина влиза в помещението и от колко влага се нуждае конкретният вид, който сте харесали. Има немалко видове, които не са никак претенциозни и отглеждането им е просто и лесно. Ако в помещението не влиза много естествена светлина, тогава заложете на растения с богата листна маса с произход от тропическите и субтропическите гори. Те са свикнали на ограничена светлина. Що се отнася до поливането – проучете нуждите на растението или изберете екзотичните кактуси, които нямат нужда от много вода, но пък обичат светли пространства. Кактусите са познати и със свойството да успокояват и да поемат лъченията от техниката. Ако това Ви се струва трудоемка задача – винаги можете да се обърнете към специализирана в областта фирма.

Какви саксийни цветя за офис да подберете?

Ето и някои конкретни предложения. Ако офисът Ви е сравнително тъмен и в помещенията се разчита повече на изкуствена светлина, то там може да поставите различни видове папрати, фикуси, бегония, непретенциозната драцена, циперус или филодендрон. Бръшляните също са много лесни за отглеждане и придават екзотика и елегантност на всяко помещение.

Светлите офиси са идеални за спатифилум – белите му цветове са разкошни, дървото на живота – елегантно и красиво растение, а също и невероятната пасифлора, чиито цветове ще Ви омаят. Помислете също за олеандри, алое, иглика, жасмин. Бенджамините са красиви дървета и растат бързо, а бонзаите показват истинска класа. Едни от най-разнообразните и подходящи за офиса растения са сукулентите. Многообразието от видове ще Ви позволи да изберете за всяко помещение различен и екзотичен сукулент и, повярвайте, така ще впечатлите не само служителите си, но и своите клиенти.

Разбира се, когато подбирате, трябва да се съобразите и с наличното пространство, защото някои от предложенията ни стават действително доста големи и изискват място и простор, за да виреят добре. И още една идея – помислете как да съчетаете стила на офиса, дизайна на мебелите със саксиите и цветята, които ще отглеждате в тях.