Изберете страница

Интериорно озеленяване

Професионалното интериорно озеленяване представлява изработка на идеен проект, реализацията му и последваща поддръжка на растенията. Индивидуално подбраните растения, аранжировката им и подходящите за тях саксии или съдове са идеално допълнение за стилния интериор, създават атмосфера, заредена с положителна енергия и оживяват помещенията. Екипите ни се състоят от специалисти, които съобразяват архитектурните особености на сградите, предназначението им, естествената светлина, която прониква в помещенията, изложението и особеностите на интериора.

интериорно озеленяване

ИНТЕРИОРНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ – ПОЛЗИ

Проучванията за ползите от доброто интериорно озеленяване показват, че зеленината в сградите не е единствено естетично наслаждение. Специалистите отдавна препоръчват обособяване на разнообразни зелени кътове в бизнес сградите, търговските обекти и офиси.

Ползите от растенията са безброй. Те подобряват значително качествата на въздуха и влияят положително върху здравето на работещите около тях. Често въздухът в затворените офис помещения е опасно мръсен заради отоплителните системи, присъствието на много хора на едно място, изкуствените бои и лакове, използвани в мебелировката. Зелените кътове обаче действат като пречиствателни станции на въздуха и спомагат за значително намаляване на типични за офисите оплаквания като дразнене на очите, сънливост и главоболие, сухота на носоглътката.

ЗЕЛЕНИТЕ КЪТОВЕ ПОНИЖАВАТ СТРЕСА

Доказано е, че съсредоточаването върху растение и дърво на всеки 45 минути успокоява натоварването на очите, на което са подложени много работещи хора днес. А почивката сред зеленина е сигурен начин да намалите работното напрежение и да редуцирате стреса.

РАСТЕНИЯТА ПОМАГАТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ШУМА

Шумовото замърсяване в офиса, макар и много често да остава незабелязано от работещите, оказва сериозно влияние върху способностите за съсредоточаване. Изследванията показват, че фоновият шум е основен фактор за липса на концентрация, повишена умора, главоболие и разсеяност. Английски учени посочват, че растенията в офиса намаляват този шум и така подобряват работната среда.

ДОБРОТО ИНТЕРИОРНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ПОДОБРЯВА ИМИДЖА ВИ ПРЕД КЛИЕНТИТЕ

Австралийско проучване от последните години доказва, че красивото интериорно озеленяване в бизнес сградата придава усещане на клиентите, че компанията, чиито офис се намира там, заслужава доверие и се възприема като стабилна. Затова се възползвайте от професионалните ни услуги и създайте благоприятна и естетична работна среда във Вашия офис.

Галерия