Изберете страница

Интериорно озеленяване

Интериорното озеленяване включва създаване на идеен проект, реализирането му и грижа за растенията.

Добре подбраните саксийни растения и подходящите за тях съдове, допълват красотата на интериора, оживяват го и създават ведра, заредена с положителна енергия, атмосфера в сградите. Както при озеленяването на открити площи, така и при интериорното, се съобразяваме с архитектурните особености на помещенията, изложението им, количеството естествена светлина, която влиза в тях и целите, за които се използват.

Интериорно озеленяване – ползи

Според проучвания, проведени през последните години, растенията в сградите имат много повече функции от това да бъдат красива част от интериора. Психолозите все по-често препоръчват създаването на множество зелени кътове в офис сградите и търговските обекти.

Растенията подобряват качеството на въздуха и имат благотворно въздействие върху здравето.
Въздухът в затворените помещения често пъти е по-замърсен от този, който дишате навън. Причината за това са климатичните системи, газовите уреди, изкуствените лакове и бои, с които са боядисани мебелите.

Растенията пречистват замърсения въздух и с това изчезват оплаквания, като главоболие, сънливост, дразнене на очите и усещане за сухота на кожата.

Зелените кътове понижават стреса

За хората, които натоварват очите си твърде много, лекарите препоръчват на всеки 45 минути да съсредоточават погледа си върху нещо зелено – дърво или цвете. Като цяло почивката сред растения успокоява и сваля напрежението.

Растенията помагат за намаляване на шума

Фоновият шум в офиса отдавна е спрял да ви прави впечатление, но това не означава, че не съществува и не оказва влияние върху психиката Ви и върху работния процес. Той пречи на концентрацията, уморява ви и много често се оплаквате от болки в главата и разсеяност.

Английски учени са доказали, че растенията намаляват фоновия шум.

Доброто интериорно озеленяване подобрява имиджа ви пред клиентите

Едно интересно австралийско проучване показва, че красивите композиции от здрави и свежи растения във фоайетата и офис сградите дават усещането, че компанията е стабилна и заслужава доверие.
Ние ще ви помогнем да създадете красива, здравословна и благоприятна за работа среда във Вашата сграда.

Галерия