Изберете страница

Тревни площи

Тревните площи имат нужда от постоянни грижи, за да не губят своята жизненост и да изглеждат винаги свежи и красиви. Ако имате малка частна градина, със сигурност можете да се справите чудесно и сами. Когато трябва да се поддържат по-големи площи, паркове и зелени площи на обществени, търговски и туристически обекти, определено е необходима помощ от специалист.

Торене

То е задължително за развитието на здрава и плътна тревна покривка. Използваме различни торове в зависимост от сезона, вида треви, който се отглежда и текущото им състояние.

Косене

Тревните площи трябва да се окосяват периодично от началото на април до началото на ноември. Дължината на тревата и техниката, с която се извършва косенето зависят от вида треви, разположението им в градината и сезона.

Когато е много горещо, зелените площи не бива да се косят ниско, защото лесно могат да прегорят и да изсъхнат.

Ако теренът е терасиран, не бива да се засягат корените на тревата по време на косене, защото няма да се възстановят и голите места ще трябва да се засеят наново.

Качественото и редовно окосяване на тревните площи ги предпазва от плевели и запазва здравия им и свеж вид. Ако искате прекрасна зелена морава, възползвайте се от услугите на нашите специалисти.

Кантиране

Метод на косене на тревата на тези места, които са труднодостъпни за косачка. Ако при създаването на градината е използван тревен чим, той задължително трябва да се кантира. Така тревната площ запазва подредения си вид.

Аериране

Със специална техника премахваме само изсъхналата трева и осигуряваме проникването на въздух и тор в почвата. Тази процедура е задължителна за тревни площи, изградени само с тревен чим. Притокът на въздух и тор, подхранват тревата и я запазват млада и свежа.

Валиране

Препоръчваме валирането на тревните площи да се извършва веднъж месечно, след косене. Така те остават равни и запазват добрия си вид.

Третиране с препарати против плевели и вредители

Превантивните мерки против плевели и вредители са най-ефективния начин да запазите тревните площи здрави. За различните видове плевели и вредители ние прилагаме различни препарати и методи премахване.

Наличието на някои плевели или паразити е знак за преполиване или за недостатъчно прецизни грижи за тревата. Затова е добре да се консултирате със специалист преди да третирате зелените площи с един или друг препарат или да поверите изцяло грижата за това на фирма за озеленяване.

Галерия